sobota, 2 sierpnia 2014

Kotleciki z mintaja


Kotleciki z mintaja

Składniki:
  1. opakowanie kostki z mintaja
  2. 1/2 kajzerki
  3. 1/2 szklanki mleka
  4. 1/4 cebuli
  5. 3 jajka
  6. 3 łyżki siekanego koperku
  7. 3 łyżki mąki pszennej
  8. 6 łyżek bułki tartej
  9. sól
  10. pieprz
  11. olej rzepakowy
  12. mieszanka sałat
  13. 3 łyżki oliwy z oliwek
  14. cytryna
Rybę rozmroź, drobno posiekaj lub grubo zmiel. Bułkę namocz w mleku. Mintaja dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany koperek, odciśniętą bułkę i 2 jajka. Dokładnie wymieszaj rękami. 
Z rybnej masy uformuj klopsiki, każdy obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.

3 łyżki oliwy połącz z łyżką świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Mieszankę sałat wymieszaj z dressingiem, przypraw do smaku.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz