środa, 16 września 2015

Ryba na sposób grecki

RYBA NA SPOSÓB GRECKI

Składniki:
  1. 1 opakowanie dorsza
  2. 1 przecier pomidorowy
  3. 1 puszka siekanych pomidorów
  4. 1/2 szklanki czarnych oliwek
  5. 1 cebula
  6. 10 szt suszonych pomidorów
  7. 1 jajko
  8. 3 łyżki mąki pszennej
  9. 3 łyżki oliwy z oliwek
  10. sól
  11. pieprz

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone w paseczki pomidory, przecier pomidorowy, pomidory w puszce oraz oliwki. Gotuj na małym ogniu ok 10 min, przypraw solą i pieprzem.

Rybę rozmroź. Przypraw solą i pieprzem, obtocz w jajku i mące, usmaż na złoto na oliwie.
Sos pomidorowy przelej do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułóż porcje ryby. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz