niedziela, 14 czerwca 2015

Grillowany serek z sałatką

GRILLOWANY SEREK Z SAŁATKĄ

Składniki:
  1. 1 opakowanie serków zakopiańskich Światowid
  2. 1 opakowanie miksu sałat z roszponką
  3. 150 g pomidorków cherry
  4. 3-4 rzodkiewki
  5. 100 g truskawek
  6. 2 łyżki miodu
  7. sok z 1 cytryny
  8. sól


Truskawki zmiksuj na gładki sos. Dopraw miodem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Sałatę wymieszaj z przekrojonymi na pół pomidorkami i pokrojoną w plasterki rzodkiewką. Serki opiecz na tacce grillowej, po 2-3 minuty z każdej strony - powinny być z wierzchu lekko przypieczone, a w środku miękkie. Podaj na sałacie z dressingiem truskawkowym.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz