sobota, 24 maja 2014

Zupa kalafiorowa z pietruszką

Zupa kalafiorowa z pietruszką

Składniki:


  1. kalafior
  2. 1l bulionu warzywnego
  3. marchewka
  4. natka pietruszki
  5. ząbek czosnku
  6. garść parmezanu
  7. garść orzeszków pinii
  8. oliwa z oliwek

Kalafior podziel na małe różyczki i gotuj na bulionie warzywnym 20-30 minut. W blenderze rozdrobnij pietruszkę, czosnek, zgrilowane orzeszki piniowe i parmezan, dodaj odpowiednią ilość oliwy - zależnie od tego, czy wolisz pesto rzadsze, czy gęściejsze. Gdy kalafior zmięknie, zmiksuj go bulionem. Dopraw do smaku, podawaj z dużą ilością pesto z pietruszki i chrupiącymi grzankami.


Przepis Anny Starmach
Gwiazdy programów "MasterChef" i "Pyszne25".


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz