sobota, 2 listopada 2013

Łosoś na Puree

Ostatnio zobaczyłem przepis "Łosoś na puree" w jednej z sieci sklepów dyskontowych. Dlatego też dzisiaj Wam go przedstawiam. Przepisu nie modyfikowałem, dodaje go w oryginale oprócz reklam produktów zawartych w przepisie.



ŁOSOŚ NA PUREE (z ziemniaków)


Na zdjęciu znajduje się łosoś na puree z groszku zielonego.



Składaniki:

* świeży filet z łososia
* 6 średnich ziemniaków
* 3 ząbki czosnku w łupinkach
* pęczek posiekanego koperku
* łyżka oliwy z oliwek
* ok. 1/3 szklanki śmietanki 30%
* 2 łyżki masła osełkowego
* sól, pieprz


Wykonanie:

1. Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie wraz z ząbkami czosnku. Miękkie połącz z obranym czosnkiem, koperkiem, śmietanką i masłem na gładkie puree. 

2. Łososia posól i popieprz, nasmaruj z obu stron oliwą. Połóż rybę skórą do dołu na rozgrzanej patelni grillowej. Usmaż na złoty kolor z obu stron.

3. Gotową rybę ułóż na porcji puree, przystrój gałązką świeżych ziół.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz