sobota, 2 maja 2015

Tuńczyk z sałatką szpinakową

TUŃCZYK Z SAŁATKĄ SZPINAKOWĄ

Składniki:

  1. świeży stek z tuńczyka
  2. 200 g szpinaku
  3. ok 200 g pomidorków koktajlowych
  4. 1 czerwona cebula
  5. 1 cytryna
  6. oliwa z oliwek
  7. sól, pieprz

Rybę natrzyj oliwą, przypraw solą i pieprzem, smaż na rozgrzanej patelni grillowej ok. 2 minuty z każdej strony - stek powinien pozostać w środku różowy.
Cebulę pokrój w talarki, zalej sokiem wyciśniętym z cytryny, odstaw na kilka minut. Listki szpinaku połącz z pokrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i cebulą, całość skrop oliwą i przypraw do smaku. Podawaj z usmażonym stekiem z tuńczyka. 

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz