Kotleciki z mintaja
Składniki:
- opakowanie kostki z mintaja
- 1/2 kajzerki
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 cebuli
- 3 jajka
- 3 łyżki siekanego koperku
- 3 łyżki mąki pszennej
- 6 łyżek bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
- mieszanka sałat
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- cytryna
Rybę rozmroź, drobno posiekaj lub grubo zmiel. Bułkę namocz w mleku. Mintaja dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany koperek, odciśniętą bułkę i 2 jajka. Dokładnie wymieszaj rękami.
Z rybnej masy uformuj klopsiki, każdy obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
3 łyżki oliwy połącz z łyżką świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Mieszankę sałat wymieszaj z dressingiem, przypraw do smaku.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz