Sałatka z tuńczykiem.
- 4 jajka
- 50dag makaronu świderki
- 50dag brokułów
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- słoiczek kaparów
- 25 dag majonezu
- 30 dag jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- cukier
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- 5 dag czarnych oliwek
- bazylia (najlepiej z początkiem maja sadzić ją w domowym ogródku - na parapecie).
- cytryna
Na początek należy ugotować makaron, jajka na twardo i różyczki z brokułów ( 5minut). Majonez należy wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, solą, cukrem i roztartym (ugniecionym) czosnkiem. Do wszystkiego należy dodać tuńczyka i kapary, makaron, pokrojone jajko, oliwki, pomidorki i brokuły. Wszystko przyozdobić bazylią.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz