Makaron ze szpinakiem
Składniki:
- szpinak (ja osobiście używam mrożone kostki bo częściej można go kupić)
- 2 ząbki czosnku
- masło lub olej do smażenia (osobiście lepiej smakuje na maśle)
- serek delicate lub almette
- przyprawy (sól, pieprz )
- makaron świderki lub ze szpinakiem i pomidorami
Na początku rozpuść masło w rondlu a w międzyczasie rozmroź w mikrofali 2 kostki szpinaku (na 2 porcje). Na rozgrzane masło wrzuć wyciśnięte 2 ząbki czosnku aby tylko puściły sok i nie przypaliły się, gdyż będzie gorzki smak - smaż na małym ogniu. Do czosnku dodaj rozmrożone kostki szpinaku i duś przez około 15-20 min. Do wszystkiego wrzuć serek ( ja osobiście używam delicate ) i mieszaj do rozpuszczenia. Ugotuj makaron i wymieszaj ze szpinakiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz