OWOCE W CZEKOLADZIE.
Dzisiaj przepis na słodko. Przepis dobry na jesienne dni, gdyż wiadomo że czekolada poprawia nastrój a spożywanie gorzkiej czekolady w stopniu umiarkowanym może obniżyć ryzyko zawału serca.
Składniki:
- 20 dkg winogron białych lub czarnych
- 2 kiwi
- 1/4 ananasa
- 2 banany
- 30dkg czekolady gorzkiej i białej
- ok 2 łyżki posiekanych migdałów i pistacji.
Winogrona należy oderwać od gałązki, a pozostałe owoce obrać i pokroić. Czekolady należy posiekać i rozpuścić każdą w osobnym garnuszku. Owoce zanurzamy w czekoladzie nabijając owoce na patyczek, wykałaczkę. Połowę zanurzamy w białej drugą zaś w czarnej. Pozostałą czekoladę, która nam została wlewamy do woreczka i robimy małą dziurkę. Owoce w białej czekoladzie dekorujemy małymi paseczkami z czarnej czekolady i na odwrót. Na koniec wszystko posypujemy posiekanymi migdałami i pistacjami.
Smacznego.
owoce w czekoladzie mniammm pychotka
OdpowiedzUsuń