ŁOSOŚ NA PUREE (z ziemniaków)
Na zdjęciu znajduje się łosoś na puree z groszku zielonego.
Składaniki:
* świeży filet z łososia
* 6 średnich ziemniaków
* 3 ząbki czosnku w łupinkach
* pęczek posiekanego koperku
* łyżka oliwy z oliwek
* ok. 1/3 szklanki śmietanki 30%
* 2 łyżki masła osełkowego
* sól, pieprz
Wykonanie:
1. Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie wraz z ząbkami czosnku. Miękkie połącz z obranym czosnkiem, koperkiem, śmietanką i masłem na gładkie puree.
2. Łososia posól i popieprz, nasmaruj z obu stron oliwą. Połóż rybę skórą do dołu na rozgrzanej patelni grillowej. Usmaż na złoty kolor z obu stron.
3. Gotową rybę ułóż na porcji puree, przystrój gałązką świeżych ziół.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz